Fransızlar küçücük kremalı pastalar için çok güzel bir ifade keşfetti: Onlar profiterol diyorlar ki bu kelimenin anlamı "küçük kazanç" veya "küçük hediye"dir. Bu kulağa, "fırın tatlısı" (İsviçre) veya "pişmiş hamur taneleri" (Avusturya) gibi isimlerden daha zevkli ve tatlı geliyor.
Küçük golf topu büyüklüğündeki, şekersiz pişmiş hamurdan yapılan yığınlar, fırından çıktıklarında çok miktarda sıcak hava alıyor ki bu onları bu kadar çekici kılan özellikleridir. Enine iki parçaya kesildiklerinde Eclaris'de olduğu gibi bir yarısına krema, vanilya veya çikolata sosu doldurulabiliyor. Üstüne kapağını (diğer yarısını) kapatınca da tatlı "küçük sürpriz" hazır oluyor.
Söylenene göre Napolyon profiterolleri 18. yüzyılda İtalya'da tanıtmıştır ve burada genellikle Toskana'da ve Piemont'ta bir çikolata sosuyla kaplanarak servis ediliyorlardı. "Profiteroli" adı altında onları sayısız şekilde birçok İtalyan pastanesinde bulmak mümkündür.
Doğru dürüst bir yemek şeklinde yemek isteyenler ise profiterollere taze peynir veya sürme peyniri (ve taze ot), baharat macunu veya yahni (yabani hayvan, manda veya tavuk) ya da sebze püresi (örneğin avokado) ile doldurabilir.