Bardak temizliğinde hijyenik ve pırıl pırıl sonuçlar
Temiz ve parlak bardaklar gastronomik işletmelerin olmazsa olmazıdır. Ayrıca, hijyenik açıdan temiz bardaklar, kullanılan gıdanın kalitesi ve tazeliği kadar önemlidir ve mikropların bulaşmasını önlemek için doğru temizlik şarttır. Burada ihtiyaç duyulan şey, güvenilebilecek bir temizlik sürecidir.
Hijyenik ve aynı zamanda ekonomik bardak temizliği, “Sinner çemberi” olarak bilinen çeşitli faktörlerin karmaşık bir etkileşiminin sonucudur. Bu çember kimyasal, sıcaklık, zaman ve mekaniğin etkisini tanımlar. Bu dört faktör, bardak yıkamada ikna edici bir sonuç için gereklidir.
Her zaman aynı sonucu elde etmek için bir faktör azaltıldığında diğerinin artırılması gerekir. Elde yıkama ise daha zaman kaybettirir. Bunun yanı sır daha fazla su ve deterjan kullanımını gerektirir. Bardakların hijyenik ve ekonomik bir şekilde temizlenmesi için endüstriyel bulaşık makinesi kullanımı bu nedenle oldukça avantajlıdır.
Daha az kırık bardak ve daha uzun kullanım ömrü için
Endüstriyel bir bulaşık makinesi kullanılıyorsa doğru dolum şekli, doğru yıkama programı ve işlem kimyasalı seçimi, en iyi temizlik sonucunu elde etmek için çok önemlidir. Camın kalitesi, malzemenin hasara karşı ne kadar dayanıklı olduğunu da belirler. Bu nedenle bardak satın alırken kaliteye dikkat etmekte yarar vardır.
Endüstriyel bulaşık makineleri, endüstriyel gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış özel programlara sahiptir. Bu durum bardakların yıkanması için de geçerlidir. Burada, bardakların mümkün olan en nazik şekilde temizlenmesi ve mümkün olan en uzun kullanım ömrüne sahip olması için düşük su basıncı ve daha düşük yıkama sıcaklıkları kullanılır. Çok çeşitli yıkama sepetleri ve ekleri, yıkanacak eşyaların güvenli bir şekilde yerleştirilmesi için optimum çözümler sunar ve böylece bardak kırılmalarının azaltılmasına yardımcı olur.
Hijyenik temizlik elde etmek için işlem kimyasallarının dozajı ve su kalitesi otomatik olarak ayarlanır. Bu sayede sadece bardaklardaki hasar ve kalıntıları değil, aynı zamanda deterjan ve parlatıcının aşırı dozda kullanılması da önlenir.
Su arıtma için ise çeşitli dahili ve harici çözümler mevcuttur. Bu aynı zamanda ekonomik bir yıkamayı, bardakların her yıkama döngüsünde hijyenik olarak temizlenmesini ve aynı zamanda camların uzun ömürlü olması için nazikçe yıkanmasını sağlar.
Doğru bardak temizliği neden bu kadar önemlidir?
Bardakların birden fazla kişi tarafından kullanıldığı her yerde istenmeyen mikroorganizmaların bulaşma riski vardır. Temizlik hijyenik bir şekilde yapılmazsa mikroplar kolaylıkla bulaşabilir. Ayrıca, koku ve tadın etkilenmesini önlemek için bardakların doğru şekilde kullanılması ve saklanması gerekir.
Bulaşık makinesi haricinde tedbirler
Bulaşık makinesinin dışında da bardakları kullanırken bazı kurallara uyulmalıdır. Bardakları, küçük bir alanı daha iyi kullanmak için üst üste istiflemek yaygın bir hatadır. Bu durum camda çiziklere ve özellikle de bardaklarda yıkama işleminden kalan nem varsa havalandırma eksikliği nedeniyle hoş olmayan kokulara yol açabilir. Özellikle ince bardaklar, elde yıkanırken zarar görebilir ve yaralanma riski oluşur. Bu nedenle bardaklar mümkün olduğunca az elde yıkanmamalıdır.
Sonuç
Bardakları yıkamanın ve kurutmanın en nazik, en hijyenik ve en ekonomik yolu, endüstriyel bulaşık makinesi kullanmaktır. Doğru sistemle bardaklarınızın emin ellerde olduğundan emin olabilirsiniz. Miele, profesyonel bulaşık makineleri mümkün olan en iyi temizlik sonuçları için mükemmel bir şekilde koordine edilmiş bir sistem sunar. Ayrıca maksimum hijyeni sunan performansları için virüs sertifikası ile ödüllendirilmiştir. Böylece sadece paradan tasarruf etmekle kalmaz, aynı zamanda konuklarınız üzerinde olumlu bir izlenim bırakırsınız.