Tam tahıl tamamen sağlıklıdır! Doğal. İşlevsiz tahıl tanesinden öğütülmüş buğday unu, çavdar unu, yulaf unu bir dizi vitamin, mineral ve safra maddesi içeriyor.
Ancak çekirdeksiz ve kepeksiz beyaz türlerin tamamen değersiz, hatta tehlikeli mi? Bunun tamamı mı geçerli yok hiçbir mi?
Şanslıyız ki vücudumuz bazı "besin alimlerine" göre daha fazla şeyden ödün vermeye hazır, çünkü vücudumuz kaldırabiliyorsa fazla sağlıklı olmayan besinleri bile seviyoruz. Çünkü her mide tam tahıl sevmez. İnsanın "midesine oturur" ve hassas insanlarda karında hırıltıya neden olabiliyor. Bu nedenle beyaz ekmeği tercih etmekte bir sakınca yoktur. Çünkü sadece saf "boş" karbonhidratlardan oluşan beyaz un varsayımı tamamen yanlış bir değerlendirmedir.
Sizi rahatlatmak için bir karşılaştırma: Beyaz un (tip 405 ve 550) hala tam tahıldaki mineral içeriğinin üçte birine, kayda değer B vitaminine ve katı AB yönetmeliklerine göre "safra maddesi kaynağı" şeklinde tanımlanabilecek kadar çok kaynak maddeye ve life sahiptir. Bu besinler, birçok meyve ve sebze türünün içeriğinden yüzde üç daha fazladır.