Dutsu meyveler vitaminler, mineraller, eser elementler ve lifler bakımından zengindir. Sayısız ikincil fitokimyasalları sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirir, kolesterolü düşürür, iltihabı azaltır, virüslere ve bakterilere karşı savaşır.
Ahududu yapısında kemik oluşumu için gerekli olan demir, potasyum, fosfor ve magnezyum gibi mineralleri barındırır. Aynı zamanda böğürtlende bol miktarda bulunan lif ve pektin, sindirimi düzenlemeye yardımcı olur.
Ayrıca kuş üzümü demir, kalsiyum ve potasyum gibi mineraller açısından zengindir ve sadece kalbinizi ve dolaşımınızı güçlendirmekle kalmaz aynı zamanda bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve kemik büyümesini teşvik eder. C ve E vitamini açısından zengin oluşu daha iyi odaklanmanızı sağlar. Tıpkı yaban mersini gibi kuş üzümü de vücudun kan üretmesine yardımcı olur.
Bektaşiüzümü yapısında bol miktarda C vitamini, potasyum, kalsiyum, silikon ve magnezyum içerir, bu sayede parlak saçlara ve güçlü tırnaklara sahip olursunuz. Yapısında yüksek oranda C vitamini ve folik asit içeren çileğin, özellikle hamile kadınların ve genç annelerin beslenmesine olan katkısı büyüktür. Her ne kadar yazımızın sonunda yer versek de kırmızı şarap üzümleri, içerisindeki yüksek antioksidan sayesinde damar sertliğinin oluşmasını engeller.
Sağlıklı beslenip lezzetli şeyler de yiyebilmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.