Tekila, limon suyu ve portakal likörünü ilk karıştıran kimdi? Bu soru barmenler arasında hala bir tartışma konusu. Ancak bu klasik kokteylin dünyanın her yerinde oldukça popüler olduğu konusunda hiç şüphe yok.
Margarita yapmak için iki ölçü tekila, bir ölçü triple sec (portakal likörü) ve bir ölçü limon suyunu buzla birlikte bir shaker (kokteyl karıştırma kabı) yardımıyla karıştırın ve kokteyl bardağına buzsuz olarak dökün. İsteğe bağlı olarak bardağın ağzına tuz sürebilirsiniz. Bunun için bardağın ağzını su ile ıslatın, yayılmış tuzun üzerine bastırın. Tuzlu bardak ağzınız hazır. Artık kokteyli bardağa dökebilirsiniz.
Kimse Margaritanın tam olarak nasıl keşfedildiğini bilmiyor. Kokteyl 1938 veya 1939 yılında, Meksika’nın Tijuana şehrindeki Carlos Herrera adındaki bir barmen tarafından bulunmuş ve Marjorie King isimli bir dansçının adını almış olabilir. Diğerlerine göre ise kokteylinin adı Guadalajaralı dansçı Margarita de la Rosa’dan geliyor.
Ancak bu açıklama daha da olası: Alkol, narenciye suyu ve şekerin kombinasyonu olan ekşi kokteyller 19. yüzyıldan beri ABD’de “Papatya” olarak biliniyor. Margarita da neredeyse tam olarak böyle bir şey, ancak tek fark olarak şeker yerine tatlı portakal likörü kullanılıyor. Papatya kelimesinin İspanyolca karşılığı ise margarita.