Neredeyse 6000 hektarlık üzüm bağlarına sahip olan Franken, Almanya’da sadece en büyük altıncı şarap üretim bölgesi, ancak buradaki Silvaner üzümü uluslararası olarak da zirvede bulunuyor.
Asmalar neredeyse sadece Franken’ın kuzeybatı bölgesinde yetişiyor. En geniş üzüm bağı alanı Unterfranken’da; özellikle de kuzeybatıdaki Aschaffenburg ile kuzeydoğudaki Bamberg arasında yer alan Main vadilerinde yer alıyor. Bu nedenle de Mainfranken sıklıkla “şarap diyarı Franken” olarak anılıyor. Untermain bölgesinde, iklim Pinot Noir ve Pinot Noir Précoce gibi kırmızı üzüm çeşitleri için ideal. Rudolf Fürst ve Schmitt’s Kinder gibi en iyi Pinot Noir şarapları lezzeti, hafifliği ve içimi kolay olan tanenleri ile insanları büyülüyor.
Gemünden, Marktbreit ve Schweinfurt arasındaki Main üçgeni; mineral, meyve ve asidite ile dolu Silvaner şaraplarıyla ünlüdür. (Max Müller I, Rudolf May, Horst Sauer, Rainer Sauer, Löwenstein, Bürgerspital gibi.) Steigerwald’in Silvaner şarapları da oldukça saf ve minerallidir. Franken şarap bölgesinin en güney kısmı olan Taubertal’de, kireçli toprak üzerinde büyüyen Müllter-Thurgau üzüm bağları mevcuttur. Burada meyveli, açık kırmızı renkteki Tauberschwarz üzümünden incelikle üretilen etkileyici şaraplar bulunuyor. Bu yerel üzüm yüzyıllarca yıllık olup, yalnızca Tauber bölgesinde yetiştiriliyor.