Sezon menüsü: Sonbahar
Son baharda nefis bir lezzet
Şapkalı mantar çorbası, tavşan butu, Torrone incir kızartması ve bademli armut pastası.
Bir son bahar menüsünde burada olduğu gibi aperatif çorbadaki şapkalı mantarlar gibi mantarlar iyi gidiyor. Bunlar tüm Almanya'da yaygın ve yağışlı havalarda ilk dona kadar, özellikle de iğneli ağaçlı ormanlarda bolca toplanabilir. Şapkalı mantara ayrıca kahverengi başlık veya mavi mantar da deniyor.
Sulu armut da bir son bahar meyvesidir. Yetiştirilen sayısız armudun yaklaşık on çeşidi ticaretimizde önemli bir rol oynuyor. Öğleden sonra pastası için en iyisi Williams Christ çeşididir. Sadece olgun, aromatik meyveler işleyin. Sert mamullerin birkaç gün olgunlaşmasını bekleyin.
Aperatif: Sarımsaklı hamur topları içeren şapkalı mantar çorbası
Ana yemek: Soğan dolmalarıyla tavşan butu ve tuzlu patates
Ana yemek için şarap önerisi: 2008 Vacqueyras A.C., Cuvée Prestige, Grand Vin des Côtes du Rhône, Vignerons de Caractère, Fransa
Tatlı: Erikli Torrone incir kızartması
Espresso
Öğleden sonrası kahvesi veya çayıyla birlikte: Bademli armut pastası
Ev sahiplerinin de rahatça eğlenebilmesi için her şey mümkün olduğunca hazır olmalı. Bir iş planı buna yardımcı olacaktır:
1 - 2 gün öncesinde:
- Sarımsaklı hamur topları için hamuru yoğurun ve üzerini kapatarak buzdolabına koyun.
Bir gün öncesinde:
- Şapkalı mantar çorbasını pişirin ama henüz ezmeyin ve soğumaya bırakın.
- Tavşan için sirkeli fon karışımını pişirin ve soğanlar için ekmek dolgularını hazırlayın.
- Tatlı için bademler şekerle kavurun ve doğrayın. Fındık nugatını ve incirleri doğrayın, bunlarla çırpılmış yumurta akı olmadan çift kaymaklı peynir kitlesini hazırlayın ve üzerini kapatarak buzdolabına koyun. Fırın kalıbını yağlayın.
- Pasta için taze armutları kısaca ve hafifçe buğulayın ve soğumaya bırakın.
Yemekten birkaç saat öncesinde:
- Armut pastasını bademlerle birlikte pişirin.
- Sarımsaklı hamur toplarını pişirin.
Yemekten bir-iki saat öncesinde:
- Tavşan butlarını kızartın, şurupla birlikte pişirme kabına koyun ve buharlı fırının su kabını doldurun. Ana yemek için soğanların içini doldurun ve sos malzemeleriyle birlikte hazırlayın. Elma dilimlerini hazırlayın. Kararmamaları için bunları kısaca tuzlu suyu daldırın. Keklik otlarını toplayın ve kapalı bir kap içinde saklayın.
- Gerekirse patatesleri yıkayın, soyun ve su içinde saklayın.
- Tatlı için erikleri yağlanmış fırın kalıbına koyun. Bir kase içinde yumurta akını, yumurta çırpma teliyle el mikserini ve çift kaymaklı peyniri hazırlayın.
Yemek için:
- Yemek tabaklarını önce yemek ısıtıcısında ısıtın.
- İçinde tavşan butlarının olduğu buharlı fırını ana yemek servis edilmeden 60 dakika öncesinden açın.
- Çorbayı yüksek bir tencere içinde ısıtın, bir çubuklu mikser ile püre haline getirin, Crème fraîche katın ve sarımsaklı hamur toplarıyla birlikte servis edin.
- Gerekirse soyulmuş patatesleri delikli pişirme kabı içinde tavşan butların altına ittirin.
Aperatiften sonra:
- Butların pişme süresinden yaklaşık 12 dakika önce soğan dolmalarını patateslerle birlikte pişirin. Bu arada elma dilimlerini kızartın ve sosu hazırlayın. Her şeyi sofraya getirin ve servis edin.
- Tavşan butlarını servis etmeden önce tatlı için fırını ön ısıtma moduna alın.
Ana yemekten sonra:
Yumurta akını karıştırın, çift kaymaklı kremaya katın, erik parçacıkları üzerine dağıtın, pişirin ve sıcak servis edin.