Sezon menüsü: Yaz
Baştan çıkarıcı!
Kirazlı bıldırcın sarması, balık fileto delicioso ve soğancıklı pilav. Tatlı olarak kayısı böreği.
Satın alırken MSC sertifikalı balık filetolar tercih edin. MSC (Marine Stewardship Council) 1997'de kuruldu ve dünyanın her yerinde aşırı balık avlama sorununa çözüm arayan ve kalıcı balık tutma programları geliştiren bağımsız ve kamuya hizmet veren bir organizasyondur.
Süper marketlerdeki TK balıkları ve taze balıklar üzerinde beyaz yazılı ve balık logolu MSC etiketleri bulunuyor.
Aperatif:
Kirazlı bıldırcın sarması ve kızarmış ekmek
Ana yemek:
Balık filetosu delicioso ve soğancıklı pilav
Ana yemek için şarap önerisi: 2011 Riesling kuru,
Dr. Bürklin-Wolf, Wachenheim, Pfalz
Tatlı:
Kayısı böreği
Espresso
Öğleden sonrası kahvesi veya çayıyla birlikte:
Meyve taneli yoğurtlu yuvarlak kek
Hazırlıklar için iyice düşünülmüş bir zaman planı ev sahiplerinin rahatlamasını sağlar:
1 - 2 gün öncesinde:
- Kirazlı bıldırcın sarmalarını hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Bir gün öncesinde:
- Kayısı börekleri için patates hamurunu hazırlayın.
- Yoğurtlu yuvarlak keki pişirin.
Yemekten bir-iki saat öncesinde:
- Kalıbı içinde balıkla birlikte ana yemek için hazırlayın, doldurun ve üzerine kapatarak soğumaya bırakın.
- Pilavı tuzla birlikte bir pişirme kabında doldurun ve buharlı fırının su kabına da su doldurun. Pilav için ölçülen su miktarını, soğancık rulolarını kapalı bir kaba koyun ve pişirdikten sonra karıştırmak için tereyağını hazırda bulundurun.
- Tatlı için ekmek kırıntılarını kavurun.
Yemekten bir saat öncesinde:
- Bıldırcın sarmalarını buzdolabının dışında oda sıcaklığında dinlendirin.
Yemek için:
- Yemekten 35-45 dakika önce kayısı böreklerini şekillendirin ve yağlanmış delikli pişirme kabına yerleştirin.
- İçinde balık olan kalıbı fırına koyun, fırını açın.
- 5 dakika sonra hazırlanmış suyu pilava dökün, kabı buharlı fırına koyun ve fırını açın.
- Ekmekleri kızartın ve sarmayla birlikte servis edin.
Ana yemek için:
- Soğancıkları ve tereyağını pişmiş pilava karıştırın ve balıkla birlikte servis edin. Pilav piştikten sonra buharlı fırını kapatmayın.
Ana yemekten sonra:
- Kayısı böreklerini buharlı fırına koyun ve pişirin, bunun için fırını yemek tarifinde belirtildiği gibi çalıştırın.