Bu kızartma seviyesi, düşük kızartma ısılarında hazırlanan tüm yemekler için uygundur, örn., sahanda yumurta, çırpma yumurta, kızarmış domuz pastırması, tavuk fileto, sebze, köfte, balık ve derin dondurulmuş yemeklerin çoğu.
Kızartma kademesi II
Bu orta seviyedeki kızartma sıcaklığında örn., karides, biftek, şinitzel'i, kuşbaşı doğranmış malzemeleri de kızartabilirsiniz. Bu kızartma seviyesi ayrıca tahılların kavrulmasında ya da patates mücveri, tortilla ve karamel yapımında da kullanılabilir.
Kızartma kademesi III
Bu en yüksek seviye, wok tavada kızartma, yahni yemekleri için etin hızlı bir şekilde kızartılması ya da yüksek et miktarlarının kızartılması için idealdir. Ama bu seviyede krepler de başarılı bir şekilde hazırlanabilir.
Yavaş pişirme kademesi
Yemeklerin çoğu, sos eklendiğinde mükemmel lezzetlerine kavuşur, örn., ragu ya da bolonez sos. Ocak, ateş ayarı üzerinden uygun sıcaklığın verilmesini sağlar. Böylece sıçramaların meydana gelmesi engellenmiş olur ve sosunuz tam kıvamında pişer.