Buharda pişirmeBuharda pişirme, en sağlıklı yemek hazırlama yöntemlerinden biri olarak kabul edilir. Peki buharda pişirmeyi bu kadar sağlıklı kılan şey nedir? Bu yöntemde malzemeler nispeten düşük sıcaklıklarda pişirilir, böylece çoğu zaman çok yüksek sıcaklıkların kullanıldığı geleneksel pişirme yöntemlerinin aksine değerli vitamin ve mineraller korunur. Aynı zamanda buharda pişirme yönteminde doğrudan suyla temas gerçekleşmez; böylece gıdalar kendilerine özgü yoğun tatlarını korumaya devam ederler. Buharda pişirmenin avantajları bilim insanları tarafından da kanıtlanmıştır: Buharda pişirilmiş gıdalarda özellikle de C vitamini oranı belirgin ölçüde daha yüksektir, örneğin buharlı fırında hazırlanmış biberdeki besin miktarı, pişmemiş biberdeki kadardır – hem sağlığınız hem de damak tadınız için bir avantaj.