Yiyeceğin eşit olmayan bir şekilde pişip pişmediğini görmek için referans olarak aşağıdaki test tarifini hazırlayınız:
Kek hamuru
Malzemeler
Fırın kalıbı: Baton kalıp, 28–30 cm uzunluğunda, beyaz metal değil.
veya
Kek hamurunu Miele fırın tepsisi üzerine eşit şekilde yayınız.
Margarini karıştırarak köpürttükten sonra sırasıyla şekeri, vanilya şekerini ve yumurtaları ilave ediniz.
Kabartma tozu katılmış una su ekleyerek karıştırınız.
Hamuru yağlanmış baton kalıba doldurunuz veya fırın tepsisine yayınız.
Fırın kalıbını pişirme alanına, kapağa paralel şekilde pişirme ve kızartma ızgarası üzerine yerleştiriniz.
Sıcak hava ayarı:
Baton kalıp: 160 °C Turbo +, ön ısıtmasız, hızlı ısıtma devre dışı, alttan 2. raf seviyesi, istenen kızarma derecesine göre 65–75 dakika.
Fırın tepsisi: 160 °C Turbo +, ön ısıtmasız, hızlı ısıtma devre dışı, alttan 2. raf seviyesi, istenen kızarma derecesine göre 30–35 dakika.
Üst/alt ısıtma ayarı:
Baton kalıp: 160 °C üst/alt ısıtma, ön ısıtmasız, hızlı ısıtma devre dışı, alttan 2. raf seviyesi, istenen kızarma derecesine göre 65–75 dakika.
Fırın tepsisi: 160 °C üst/alt ısıtma, ön ısıtmasız, hızlı ısıtma devre dışı, alttan 2. raf seviyesi, istenen kızarma derecesine göre 30–35 dakika.